Giant

i284852689374582038-_szw1280h1280_

När Giant startades 1972 var det med ett mål: Att åstadkomma en härligare och bättre cykelupplevelse för människor både i Sverige och runt om i världen.

De som startade Giant var tekniker och hantverkare som förstod sina styrkor. När de bestämde sig för att göra cykling roligare och mer tillgänglig för människor beslutade de sig för att följa tre vägledande grunder – innovation, hantverk och inspiration. Med dessa principer ville de förbättra människors cykelupplevelser.

I första hand var det lätta aluminiumramar som skulle användas. Giants förmåga att till ett överkomligt pris producera högkvalitativa cyklar gör att allt fler människor får möjlighet att uppleva cyklingen på ett helt nya sätt. Giant har sedan dess varit pionjärer vad gäller framsteg i både aluminium och kompositteknik. Den första prisvärda kolfibercykeln, Cadex 980 introducerats av Giant. Denna transformerade och högpresterande landsvägscykel med en Compact Road design. Maestro Suspension är en mountainbike som tar cyklingen till en helt ny nivå vad gäller prestanda vid off-road och racing.

Sedan starten har Giant vuxit och blivit långt mycket större än vad målet var från början och idag har de mer än 12 000 återförsäljare runt om i världen. De strävar hela tiden efter att inspirera till äventyr både för vardagscyklisterna som till äventyrarna.

Giant cyklarna vinner VM och de vinner designpriser. Men framförallt – och det viktigaste – vinner de cyklisters hjärtan med sina framgångsrika cyklar.

Giant har cyklar som passar on-road, off-road, x-road, kvinna och ungdom/barn.

Elcyklar Promovec

1033_300dpi_1673De danska cykeltillverkarna Promovec visar med sina stora kunskaper att det går att tillverka lätta och högkvalitativa el-cyklar. Promovec gör heller inget avkall på varken kvalité och komponenter
vid tillverkningen. Dubbelbottnade Alex Rims fälgar ihop med grova rostfria ekrar är standard liksom Shimano Nexus 3 på växlarna. En 50″ aluminiumram i 6061-material gör att du får stark elcykel som endast väger 23,6 kr. Ett lätt Lithium-Ion batteri från Panasonic med 9 amp/36 volts kapacitet kombinerat med en effektiv elmotor från danska Promovec ger dig ekonomiska och fina egenskaper. Alla el-cyklar från Promovec har en självriskeliminering utan någon extra kostnad. Vissa modeller ger dig också hjälp om du till exempel ska leda cykeln upp för en backe. Staandard är både lyse och lås och du kan välja på blanksvart eller brilliantvit.

En elcykel har många fördelar som gör att de blivit väldigt populära. Du slipper till exempel komma svettig till jobbet, en person med någon form av 5717301e56b8cd2147b7ce224824cdd2a4a70d6f_800x800nedsättande åkomma kan cykla obehindrat utan ansträngning på en elcykel.  Elcykeln är dessutom miljövänlig i jämförelse med att köra bil.

Även om du har en elcykel får du motion då den fungerar precis som en vanlig cykel men med den stora fördelen att du kan få hjälp i uppförsbackar och motvind. Du färdas med minimal ansträngning och helt ljudlöst vilket är en helt fantastisk och unik känsla. Eftersom det både är lätt och roligt att cykla på en elcykel kommer du säkert att använda den oftare och mer än din vanliga cykel. 

s324comfort7vxlblabarsblixtrekca18695kr10_srcset-largeSpecialcyklar

Specialcyklar är ett rätt så vitt begrepp och kan vara allt från trehjuliga vuxencyklar, taxicyklar och cyklar som löser speciella transportbehov och företagsreklam. Den vanligaste cykeln i gruppen specialcyklar är den trehjuliga vuxencykeln. Skeppshults trehjuliga cykel med sitt extra låga insteg och 24” hjul gör att det blir en säker och stabil cykling. Denna cykel finns både som standard och med ett komfortutförande med fotbroms och tre eller sju växlar.

 

b86298ec2e095c1a6e9871abe003b77a66f373e7_428x260

Monark Exercise har stora kunskaper och är specialister på specialcyklar. För de allra flesta människor är det en självklarhet att bara kunna hoppa på en cykel och cykla iväg men så är det inte för
alla. Med en specialcykel ges många människor möjlighet att kunna cykla, uträtta ärende, prova nya restauranger och fik och även komma ut i naturen utan att behöva vara beroende av någon annan. Monark Exercise har även specialcyklar till arbetsplatsen och de flesta behov. Ett uträttat ärende, en leverans eller kanske en genväg till mötet ökar både trivseln och orken på arbetet. Här kan du ha stor glädje av en cykel och att investera i ett par cyklar på arbetsplatsen gör både medarbetare och chefer till vinnare. Dessutom är det mer miljövänligt att ta cykeln än att använda bilen. Monark tillverkar sparkcyklar till både privatbruk, sjukvård och industrin. Tillförlitliga, snabba och ergonomiskt utformade ger dig många år av problemfritt bruk.

Vi har också tandemcyklar, long-cyklar och cafévagnar/torgcyklar.