Cykeldelar

1981757_1-il5ly55ru4Bromsar

För att det ska bli säkra cykelturer bör dina bromsar genomgå service regelbundet. Helst bör du besöka en expert minst en gång varje år för att få din cykel inspekterad och beroende på hur mycket du cyklar kanske till och med oftare. Vi erbjuder bromsar som passar terrängcyklar, landsvägscyklar och trekkingcyklar och du hittar säkert rätt bromsar även till din cykel. 

1723199_1Cykelställningar och cykelhållare

Vi har ett brett urval av praktiska cykelhållare och ställningar. I vårt utbud är modellerna indelade i två kategorier – omonterade modeller och modeller för ramfastsättning. I kategorin ramfastsättning erbjuder vi modeller för kedjestags- och för centerfastsättning. Bland de omonterade ställningarna innehåller väggställningar, takställningar och fristående ställningar.

2215235_1-xunxb5b9dpDäck och slangar

Här hittar du både däck och innerslangar i massor. Välj din slang och ditt däck enligt ditt behov. Viktigt är att kontrollera bredd, vikt och diameter så att du får rätt modell när du beställer. Vi har innerslangar och däck för varje användningsområde och cykeltyp. Oavsett om det är landsvägscykel, touringcykel, terrängcykel eller triathloncykel hittar du det rätta däcket hos Biker Supply House. 

2185776_1-2lb9wsyu4qDämpare

Speciellt hos terrängcyklar påverkas väghållningen och komforten väldigt mycket av stötdämparna. Kvalitén på materialet påverkar egenskaperna på dämparna och i en mycket dålig terräng skyddas även cykelns ram av bra dämpare. Vissa dämpartyper kan justeras manuellet med ett par enkla handgrepp vilket gör att du kan anpassa din cykel till olika slags terränger och förhållanden. Stötdämparna kan även optimeras och bytas.

speichenEkrar och nipplar

I vår kategori med ekrar och nipplar hittar du produkter till landsvägscykel, terrängcykel och allterrängcykel. Det är viktigt att med jämna mellanrum kolla cykelns ekrar så de är i gott skick för så lång hållbarhet som möjligt. Vi har nipplar i aluminium och mässing och våra ekrar är av rostfritt stål. 

572250_1Fälgar

Vilken typ av fälgar man behöver beror på vilken typ av användningsändamål men har. En terrängcykel behöver en stabilare typ av fälg medan en landsvägscykel endast kräver en mycket lätt fälg. Terrängcyklar är vanligtvis utrustade med 26-tums fälgdiameter medan en landsvägscykel vanligen har en 28-tums fälgdiameter. Något man också behöver tänka på när man väljer fälgar är om man ska använda fälgbromsar eller skivbromsar på din cykel.

2185651_1-iq4c26esnuGafflar

I vår avdelning för cykelgafflar hittar du gafflar gjorda i olika material av hög kvalitet. Gaffeln fäster framhjulet med ramen och genom styrlaget som sitter den fast i cykelramen gör att det går att styra. Vi har två typer av gafflar, dämpade gafflar och de klassiska odämpade. De dämpade gafflarna är utrustade med stötdämpning och fjädring. Cykelgafflarna finns i många olika versioner för att passa olika typer av cyklar som till exempel landsvägscyklar, terrängcyklar och trekkingcyklar. De finns att tillgå i olika konstruktioner och material.

119511_2-bqv4uwydowHjul

Hos Biker Supply House hittar du garanterat rätt hjul till din cykel. Oavsett om du har en landsvägscykel, terrängcykel eller trekkingcykel har vi ett brett sortiment av hjul för olika användningsområde. Förutom kompletta hjulset och fälgar har vi också andra tillbehör som till exempel extra ekrar och frihjulsnav. Du kan välja mellan standardhjul, aluminium- och kolfiberhjul och hjul som ger dig möjlighet att fästa skivbromsar i. Här hittar du hjul för alla plånböcker.

1955901_1-y4lug9m4prKassett

Vi har ett stort sortiment av kasetter passande för citycyklar, landsvägscyklar och terrängcyklar. För att du ska kunna cyklar fortare  på den högsta växeln bör man välja en kassett där det på det minsta drevet har färre antal kuggar. Kör man mycket i backig terräng bör man ha en kassett där du har ett stort antal kuggar på drevet för att få en så låg utväxling som möjligt. 

544048_1-qqh4ajhcooKedjor

En cykelkedja överför kraften till bakhjulets nav från vevpartiet. Kedjan består av länkar som är ihopnitade och är tillverkad av stål. Det är mycket viktigt att ha rätt längd på kedjan till din cykel. Det finns kedjor i olika kvaliteter och vid monteringen av kedjan behöver du antingen kedjelås eller kedjenitar. En cykel med kedjeväxlar kan slita ut cykelkedjan. 

2165781_1-dmiqegte6pLampor

Naturligtvis är det oerhört viktigt för din säkerhet att du har en bra belysning på din cykel. Här kan du välja på batteridrivna eller dynamolampor och vi har även speciella ficklampor och pannlampor för cyklister. Hos oss hittar du även reservbrännare, lamphållare och en massa andra tillbehör till dina lampor. Bra belysning och bra reflexer på din cykel gör att du syns i trafiken.

1770267_1Nav

I denna kategorin hittar du många olika typer av hjulnav till din cykel. Vi har lämpligannav för terrängcyklar, allterrängcyklar och landsvägscyklar. Naven är listade enligt deras funktion på ett överskådligt sätt. Du hittar nav för cyklar både utan och med skivbroms. Vi har bakhjulsnav, framhjulsnav och växelnav och dessutom hittar du spännaxlar, mellanringar och navdelar.

 

 

2141499_1-gmfxq7izhkPedaler

Du kan utrusta en cykel med olika sorters pedaler och du bör ta hänsyn till användningsområdet och cykeltypen när du ska välja vilka som passar dig och din cykel. Hos oss hittar du pedaler till alla cykeltyper, allt från vanliga pedaler som passar till touring- och citycyklar till pedaler passande terrängcyklar och vi har även ultralätta låspedaler som passar de största kraven inom landsvägscykling. Här väljer du pedaler som passar för din träning, tävling eller utflykt.

532394_1Sadelstolpar

Bland våra sadelstolpar hittar du ett urval både utan och med stötdämpning. Våra stolpar med stötdämpare är utvecklade och formgivna för hög bekvämlighet och byggda av högkvalitativa material för lång hållbarhet. Sadelstolparna som ej har någon stötdämpning är tillverkade av kolfiber eller aluminium. På vissa av modellerna kan de justeras även under åkning med hjälp av ett reglage. Vi har även tillbehör för sadelstolpar.

1808223_1Sadlar och tillbehör

I kategorin sadlar och tillbehör hittar du sadlar för både män och kvinnor och tillbehör för montering och sadelskötsel. Vi har ett brett utbud av olika typer av sadlar, exempelvis bekväma och sköna sadlar för touringcyklar och extremt lätta sadlar passande landsvägscyklar. Sadlar som har gelgyllning upplevs ofts som mycket bekväma och har därför ett brett användningsområde. Landsvägssadlarna som är extremt lätta är ofta tillverkade i kolfiber.

115933_1-yvwbe466fkStyren och tillbehör

Biker Supply House har många olika sorters styren och tillbehör därtill. När du ska välja styre bör du vara väldigt noggrann då blir det inte helt rätt kan det lätt leda till att du blir trött fortare när du cyklar. I vårt sortiment hittar du styren för trekking-, touring och terrängcyklar och även för triathlon- och landsvägscyklar. Vi har också en hel del olika tillbehör såsom ändpluggar, styrlinor mm.

439381_1Styrlager

När du ska leta efter det rätta styrlagret är det viktigt att komma ihåg att lagret ska vara både lätt och stadigt. I denna kategorin hittar du artiklar som är illustrerade och beskrivna i detalj så att du på ett snabbt och enkelt sätt kan hitta den produkt du söker. 

2014052_1-r9ropz0m70Styrstammen

Cykelns styrstam fäster framgaffeln i styret och i vår kategori av styrstammar hittar du traditionella styrstammar, A-head styrstammar och tillbehör. Alla våra styrstammar och tillbehör är tillverkade av hög kvalité och finns tydligt listade och detaljerat beskrivna. 

1955804_1-3jhrrcj2uoVevlager

Hos Biker Supply House hittar du ett stort sortiment av vevlager. Vevlagret är det lager som används där vevpartiet roterar och är det lager som är hårdast belastat på en cykel. Därför är det mycket viktigt att du är noggrann när du väljer ditt vevlager och klokt är att välja ett lager av hög kvalitet. 

1273791_1Vevpartier

Vi har ett brett urval av vevpartier och även tillbehör som sträcker sig ifrån 1-växlade och specialvevpartier och till olika sorters kedjeskydd, drev, skyddsringar och vevpartier som är specialutvecklade för tävlingar både på landsväg och i terräng. Vi har adaptrar för lagerskålar, gängor och diverse olika skruvar i en mängd olika varianter och storlekar.

 1955974_1-qem54rqvqlVäxlar

Oavsett om det är en terrängcykel, trekkingcykel, landsvägscykel eller en citycykel har de alla sina egna krav på både däck, växlar och fjädring. Dock är det så att kärnan i dagens moderna cykel ändå är växlarna och för den bekvämaste cyklingen bör det finnas växlar som passar varje situation som cykeln används i.